beste zorgverzekering voor studenten

Zorgverzekering Dsw

Een ieder in Nederland moet verplicht een zorgverzekering afsluiten. Eén keer per 12 maanden (tot 1 januari) kun je wisselen van zorgverzekering. Deze website helpt je in een paar minuten de goedkopere en meest voordelige zorgverzekering te vinden die voldoet aan al je wensen. En het opzeggen van je oude zorgverzekering? Geen zorgen, dat gaat automatisch. Bij deze website kun je meer dan 100 diverse zorgverzekeringen vergelijken. En niet onbelangrijk: wij geven overzichtelijk aan wat de verschillen zijn tussen een budgetpolis, een naturapolis en een restitutiepolis.

Kies de dekking die bij je past

De goedkoopste zorgverzekering is fijn, maarniet alleen de prijs is belangrijk. Let erop dat je zorgverzekering goed aansluit bij jewensen en dekking biedt voor de zorg die jij nodig hebt (tip:vergelijk je zorgverzekering goed!).Maar let ook op ook dat je jouw niet verzekert voor zorgdie je niet nodig hebt. Bedenk daarom eerst welke dekking jewilt. Hoe meer je verzekert, hoe hoger de premie.

  • Basisverzekering. Dit is voor iedereen wettelijk verplicht. Hiermee zijn alle onkosten voorstantepede noodzakelijke geneeskundige hulp (huisarts enziekenhuis) gedekt. Let op: ieder twaalf maandenverandert de bescherming van de basisverzekering.
  • Basisverzekering + aanvullende verzekering. Hebje bijvoorbeeld fysiotherapie, orthodontie of eentandartsverzekering nodig? Dan kun je daarvoor een aanvullende zorgverzekering aangaan. Let wel goed op dat de extra maandprijs die jebetaalt opweegt tegen onkosten die je zeker weten gaat maken.

Ben je op zoek naar eenspecifieke vergoeding?Bekijk dan ons overzicht vergoedingen .

Goedkoopste zorgverzekering? Hier moet je op letten

Het belangrijkste aan je zorgverzekering is niet de kostprijs,maar dat je zorgverzekering bij jewensen past. Toch moet je wel goed naar depremie van je zorgverzekeringkijken. Om deslimstekeus zorgverzekering te vinden diewel voldoende bescherming biedt voor jouw wensen, kun je daaromhet slimste je zorgverzekering vergelijken.

In gaat de maandprijs vanje zorgverzekering waarschijnlijkflink omhoog. Op zoek naar debeste zorgverzekering? 3suggesties om de goedkoopste zorgverzekeringte vinden:

  • Kijk iedere 12maanden goed naar je zorgwensen en zorg dat je zorgverzekering daarbij past. Goedvergelijken kun je zomaar een tientje elke maand schelen!
  • Kijk goed naar debetaling die je krijgt. Zorg er voor dat jetochook niet meerpremie betaalt dan jevergoed krijgt uit de zorgverzekering.
  • Kijk naar je eigen risico. Is eenfacultatief eigen risico iets voor jou?​

Tip: een collectieve verzekering is niet per definitie de voordeligste zorgverzekering.Je krijgt namelijk met een grote groep (collega’s) precies hetzelfdepakket. Daardoor kan het goedkoop zijn, maar de kans is zeerniet groot dat het pakket ook bij je wensen past.Hierdoor verzeker je al simpelteveel of te weinig. En zo wordt goedkoop tochduurkoop. Vergelijk je collectieve verzekering te allen tijdemet niet-collectieve verzekeringen. Zo weet je zeker dat je deslimste engoedkoopste zorgverzekering hebt.

Wanneer moet ik eigen risico betalen?

Als je kosten maakt die onder het eigen risico vallen,krijg je hiervan een rekening van je zorgverzekeraar. Je betaalt alleen voor deonkosten die je gemaakt hebt. Als dit bedrag hoger is dan het eigenrisico van 38vijf euro, krijg je de overige kostenuitbetaald van je zorgverzekeraar. 

Zorgverzekering vergelijken

De zorgverzekering vergelijken. Elke 12 maanden opnieuwbepaalt de regering welkezorgzaken onder het basispakket valt en welke zorgniet meer betaald wordt door de basisverzekering, zoook voor . Ten tijde van Prinsjesdag is door de Koning voorgelezen watde veranderingen inhouden voor het volgende kalenderjaar.Lees hier wat je wetel wilt over je zorgverzekeringin .

Scroll naar boven