goedkoopste basis zorgverzekering

Zorgverzekering Delta Lloyd

Iedereen in Holland moet voorgeschreven een zorgverzekering vinden. Eén maal per twaalf maanden (tot 1 januari) kun je wisselen van zorgverzekering. Hier helpt je in enkele minuten de goedkopere en voordeligste zorgverzekering te vinden die voldoet aan al je wensen. En het annuleren van je oude zorgverzekering? Geen zorgen, dat gaat automatisch. Bij hier kun je meer dan 100 verschillende zorgverzekeringen vergelijken. En niet onbelangrijk: wij geven duidelijk aan wat de verschillen zijn tussen een budgetpolis, een naturapolis en een restitutiepolis.

Kies de bescherming die bij je past

De goedkoopste zorgverzekering is fijn, maarniet alleen de premie is belangrijk. Let erop dat je zorgverzekering goed aansluit bij jewensen en dekking biedt voor de zorg die jij nodig hebt (tip:vergelijk je zorgverzekering goed!).Maar let ook op ook dat je je niet verzekert voor zorgdie je niet nodig hebt. Bedenk daarom eerst welke dekking jewilt. Hoe meer je verzekert, hoe hoger de premie.

  • Basisverzekering. Dit is voor iedereen wettelijk verplicht. Hiermee zijn alle onkosten vooronmiddellijk noodzakelijke geneeskundige hulp (huisarts enziekenhuis) gedekt. Let op: ieder 12 maandenverandert de bescherming van de basisverzekering.
  • Basisverzekering + aanvullende verzekering. Hebje onder meer fysiotherapie, orthodontie of eentandartsverzekering nodig? Dan kun je daarvoor een aanvullende zorgverzekering aangaan. Let wel goed op dat de extra kosten die jebetaalt opweegt tegen onkosten die je zeker weten gaat maken.

Ben je op zoek naar eenspecifieke betaling?Bekijk dan ons overzicht tegemoetkomingen .

Goedkoopste zorgverzekering? Hier moet je op letten

Het belangrijkste aan je zorgverzekering is niet de prijs,maar dat je zorgverzekering bij jewensen past. Welbeschouwd moet je wel goed naar demaandprijs van je zorgverzekeringkijken. Om degoedkoopste zorgverzekering te vinden diewel voldoende bescherming biedt voor je wensen, kun je daaromhet slimste je zorgverzekering vergelijken.

In gaat de kosten vanje zorgverzekering waarschijnlijkflink omhoog. Op zoek naar debestekeus zorgverzekering? 3hints om de goedkoopste zorgverzekeringte vinden:

  • Kijk iedere 12maanden goed naar je zorgwensen en zorg dat je zorgverzekering daarbij past. Goedvergelijken kun je zomaar enkele tientjes elke maand schelen!
  • Kijk goed naar debetaling die je krijgt. Zorg er voor dat jetochook niet meermaandprijs betaalt dan jeuitgekeerd krijgt uit de zorgverzekering.
  • Kijk naar je eigen risico. Is eenfacultatief eigen risico iets voor jou?​

Tip: een collectieve verzekering is niet per definitie de meestvoordelige zorgverzekering.Je krijgt namelijk met een grote groep (collega’s) exact hetzelfdepakket. Hierdoor kan het goedkoop zijn, maar de kans is zeerniet groot dat het pakket ook bij je wensen past.Hierdoor verzeker je al snelteveel of te weinig. En zo wordt goedkoop tochduurkoop. Vergelijk je collectieve verzekering altijdmet niet-collectieve verzekeringen. Zo weet je zeker dat je degoedkopere enmeest voordelige zorgverzekering hebt.

Hoe vaak betaal je het eigen risico?

Het totale eigen risico betaal je maar 1 keer pertwaalf maanden. Dit kan in één grotebetaling zijn, maar ook in enkele kleine.Het hangt helemaal af van wat voor kosten jemaakt. In beide gevallen start op 1 januari van het twaalf maanden erop de teller weer opnieuw. 

Rekening van zorgverzekeraar soms iets later

Je betaalt nooit onmiddellijk in het ziekenhuis, maar je krijgt de rekening van jezorgverzekeraar. In niet alle situaties kandit best lang duren. Je zorgverzekeringsmaatschappij isnamelijk afhankelijk van de snelheid van de zorgverlener waar je geweest bent.Als ze er bijvoorbeeld in het ziekenhuis lang over doenom de rekening naar de verzekeringsmaatschappij te sturen, duurthet ook lang voordat deverzekeringsmaatschappij de rekening naar jou stuurt. Dit kansoms wel een jaar duren.

Wat als ik het eigen risico niet kan betalen?

Je bent vereist het eigenrisico te betalen als je kosten maakt die daaronder vallen. Hier kunje niet onderuit. Als je moeite hebt om dit bedrag te betalen, kun je bij je zorgverzekeringsmaatschappijeen betalingsregeling vragen. Bij een aantalzorgverzekeringsmaatschappijen kun je tevens vantevoren een betalingsregeling afspreken. Als je bijvoorbeeldmedicijnen gebruikt en je weet al zeker dat je je eigen risico op gaatmaken, kan dit handig zijn. Het eigen risico afkopenof meeverzekeren kan helaas niet.

Het vrijwillig eigen risico

Naast het vereist eigenrisico is er ook een facultatief eigen risico. Als jehiervoor kiest, komt dat bedrag bovenop je voorgeschreveneigen risico. Je kunt je eigen risico hiermee facultatief verhogentot maximaal 875 euro. In ruil hiervoor krijg je korting op jepremie. 

Let op! Als je voor een facultatief eigenrisico kiest, betaal je wel meer als je gebruikmaakt van zorg uit de basisverzekering.Denk hier dus goed over na.

Waarvoor geldt het vrijwillig eigen risico?

Het vrijwillig eigen risico geldt voordezelfde zorgkosten als het voorgeschreven eigenrisico. Dus alleen voor kosten die onder de basisverzekering vallen.Ook bij het vrijwillig eigen risico heb je niets met deaanvullende verzekering te maken.

Zorgverzekering vergelijken

Via hier vergelijk je de zorgverzekering voor en regel jelinearecta de beste zorgverzekering voor ,speciaal voor jou samengesteld. En dat wil jij tochook ook? Want zeg nou zelf; het is tochookgeweldig om maandelijks wat salaris over te houdenvoor andere dingen? Het leven is al duur genoeg!Dat bioscoopje is op deze manier gauw verdiend. Leesgauw verder om te weten hoe hetoverstappen werkt in .

Welke stappen volg je in onze vergelijker enwaar moet je op letten?

In onze zorgvergelijker kun jesnel allezorgverzekeraars voor vergelijken. Je kunt al in 3 stappen wetenwelke zorgaanbieder voor je wensen het voordeligstis:

Vul je gegevens in

Filter op je wensen en behoeften (Let er goed op datdit je wensen en behoeften zijn voor het zorgjaar )

Kies de zorgverzekering

die het voordeligste bijjouw gezin past, en afsluiten maar!

In Nederland is iedereen gebodeneen basisverzekering te hebben. In enkele gevallen tevens voordeligom een aanvullende verzekering af te sluiten waardoor jeextra uitgaven aan zorg terugkrijgt krijgt. Het aanstaande zorgtwaalf maanden zul je wellicht anderewensen hebben dan het afgelopen zorgjaar.Wellicht weet je van eerder al dat je verstandskiezen erin uit moeten en heb je een een andereaanvullende tandartsverzekering nodig. Dat iszekerpijnlijk, maar als je met onze vergelijker een goede vergelijking maakt, houd je mooigeld over om extra veel dropjes in tekopen!

Scroll naar boven