beste zorgverzekering voor studenten

Zorgverzekering Consumentenbond

Iedereen in ons land moet verplicht een zorgverzekering vinden. Eén maal per jaar (tot 1 januari) kun je wisselen van zorgverzekering. Hier helpt je in enkele minuten de beste en goedkoopste zorgverzekering te vinden die voldoet aan al je wensen. En het afzeggen van je oude zorgverzekering? Geen zorgen, dat gaat automatisch. Bij hier kun je meer dan honderd verscheidene zorgverzekeringen vergelijken. En ook erg handig: wij geven handig aan wat de verschillen zijn tussen een budgetpolis, een naturapolis en een restitutiepolis.

Kies de dekking die bij je past

De beste zorgverzekering is fijn, maarniet alleen de kostprijs is belangrijk. Let erop dat je zorgverzekering goed aansluit bij jewensen en dekking biedt voor de zorg die jij nodig hebt (tip:vergelijk je zorgverzekering goed!).Maar let tevens op ook dat je je niet verzekert voor zorgdie je niet nodig hebt. Bedenk daarom eerst welke bescherming jewilt. Hoe meer je verzekert, hoe hoger de premie.

 • Basisverzekering. Dit is voor iedereen wettelijk verplicht. Hiermee zijn alle kosten voorlinearecta noodzakelijke medische hulp (huisarts enziekenhuis) gedekt. Let op: ieder kalenderjaarverandert de dekking van de basisverzekering.
 • Basisverzekering + aanvullende verzekering. Hebje bijvoorbeeld fysiotherapie, orthodontie of eentandartsverzekering nodig? Dan kun je daarvoor een aanvullende zorgverzekering aangaan. Let wel goed op dat de extra kosten die jebetaalt opweegt tegen onkosten die je zondertwijfel gaat maken.

Ben je op zoek naar eenexpliciete betaling?Bekijk dan ons overzicht tegemoetkomingen .

Laat ons je helpen bij het overstappen en zorgverzekeringen vergelijken

De bescherming van de basisverzekering verandertjaarlijks: dit bepaalt het kabinet. Het kan ook zijn dat debescherming van je aanvullende verzekering verandert, je zorgkostenhoger wordt of dat je wensen voor komend 12 maanden veranderen. Ga je op zoek naar een nieuwe zorgverzekering voor volgend jaar? Dan ben je bij hier aan het juiste adres. Wijhelpen je met het vergelijken van zorgverzekeringen en zorgverzekeraars.

Ga je overstappen per 1 januari? Denk dan aan de volgendedingen:

 • Pas op dat je niet overgedekt bent
 • kijk goed naar de gecontracteerde zorgverleners;
 • denk na over de hoogte van je eigen risico.

  Wat is een naturapolis?

  Heb je een naturapolis? Dan moet je goed kijken naar decontracten die je zorgverzekeringsmaatschappij met zorgverlenersheeft afgesloten. Als je onder andere naar eenzorgverlener gaat die niet-gecontracteerd is, vergoedt deverzekeraar de rekening niet helemaal.Over het algemeen moet je dan 20% van dekosten zelf betalen. verzekeringsmaatschappijen meteen naturapolis hebben gelukkig in de regel eengroot aanbod aan gecontracteerde zorgverleners.

  Nadelen naturapolis

  Nadeel van een naturapolis is dat je gebonden bent aan de zorgaanbiederswaar je verzekeringsmaatschappij een overeenkomstmee heeft afgesloten. Als je bijvoorbeeld naar een anderziekenhuis wilt gaan dan moet je een deel van de kosten zelfbetalen, bij een ziekenhuisopname kan dit bedrag flink oplopen. Dit geldt nietvoor spoedeisende hulp, dan kun je wel te allen tijde naar hetziekenhuis van je keuzemogelijkheid.

  In onze vergelijking geven wij aan of je vrije zorgkeuzehebt. Wanneer bij de verzekeraarvan je keuzemogelijkheid een kruisje ziet staandan betekent dit dat je niet te allen tijde naar hetziekenhuis van je optie kan. Kijkdan verder bij de details om te zien welke zorgverzekeringsmaatschappijengecontracteerd zijn en welke niet. 

  Zorgverzekering vergelijken

  Via deze website vergelijk je de zorgverzekering voor en regel jespoorslags de beste zorgverzekering voor ,passen bij jouw situatie. En dat wil immers iedereen? Want zeg nou zelf; het is tochheel stoer om regelmatig wat geld over te houdenvoor leuke dingen? Het leven is al duur genoeg!Dat bioscoopje is op deze wijze snel verdiend. Leesnu verder om te weten te komen hoe hetoverstappen in zijn werk gaat in .

  Welke stappen doorloop je in onze vergelijker enwaar moet je op letten?

  In onze zorgvergelijker kun jesimpel allezorgverzekeraars voor met elkaar vergelijken. Je kunt al in 3 stappen wetenwelke zorgprovider voor jouw wensen het besteis:

  Vul je gegevens in

  Filter op je wensen en behoeften (Let er goed op datdit je wensen en behoeften zijn voor het zorg12maanden )

  Kies de zorgverzekering

  die het slimste bijjouw gezin past, en overstappen maar!

  In ons land is iedereen voorgeschreveneen basisverzekering af te sluiten. vaak is het tevens handigom een aanvullende verzekering te hebben waarmee jeextra kosten van zorg terugkrijgt krijgt. Het aanstaande zorg12maanden zul je wellicht anderebehoeften hebben dan het vorige zorgjaar.Misschien weet je van eerder al dat je verstandskiezen erin uit moeten en heb je een een andereaanvullende tandartsverzekering nodig. Dat isallichtnaar, maar als je met onze vergelijker overstapt, houd je watgeld over om extra veel lekkere dingen in teslaan!

Scroll naar boven