zorgverzekering kiezen student

Zorgverzekering Aevitae

Iedereen in dit land moet voorgeschreven een zorgverzekering afsluiten. Eén keer per twaalf maanden (tot 1 januari) kun je wisselen van zorgverzekering. Deze website helpt je in een aantal minuten de betere en voordeligste zorgverzekering te vinden die voldoet aan al je wensen. En het beëindigen van je oude zorgverzekering? Geen zorgen, dat gaat automatisch. Bij hier kun je meer dan 100 diverse zorgverzekeringen vergelijken. En ook erg handig: wij geven duidelijk aan wat de verschillen zijn tussen een budgetpolis, een naturapolis en een restitutiepolis.

Kies de dekking die bij je past

De beste zorgverzekering is fijn, maarniet alleen de premie is belangrijk. Let erop dat je zorgverzekering goed aansluit bij jewensen en bescherming biedt voor de zorg die jij nodig hebt (tip:vergelijk je zorgverzekering goed!).Maar let ook op ook dat je jouw niet verzekert voor zorgdie je niet nodig hebt. Bedenk daarom eerst welke bescherming jewilt. Hoe meer je verzekert, hoe hoger de premie.

  • Basisverzekering. Dit is voor eenieder wettelijk verplicht. Hiermee zijn alle kosten voorlinearecta noodzakelijke geneeskundige hulp (huisarts enziekenhuis) gedekt. Let op: ieder 12 maandenverandert de dekking van de basisverzekering.
  • Basisverzekering + aanvullende verzekering. Hebje onder andere fysiotherapie, orthodontie of eentandartsverzekering nodig? Dan kun je daarvoor een aanvullende zorgverzekering vinden. Let wel goed op dat de extra maandprijs die jebetaalt opweegt tegen kosten die je zondertwijfel gaat maken.

Ben je op zoek naar eenexpliciete vergoeding?Bekijk dan ons overzicht tegemoetkomingen .

Goedkoopste zorgverzekering? Hier moet je op letten

Het belangrijkste aan je zorgverzekering is niet de premie,maar dat je zorgverzekering bij jewensen past. Welbeschouwd moet je wel goed naar depremie van je zorgverzekeringkijken. Om devoordeligste zorgverzekering te vinden diewel voldoende dekking biedt voor je wensen, kun je daaromhet goedkopere je zorgverzekering vergelijken.

In gaat de maandprijs vanje zorgverzekering waarschijnlijkflink omhoog. Op zoek naar debeste zorgverzekering? 3hints om de meest goedkope zorgverzekeringte vinden:

  • Kijk iedere 12maanden goed naar je zorgwensen en zorg dat je zorgverzekering daarbij past. Goedvergelijken kun je zomaar enkele tientjes elke maand schelen!
  • Kijk goed naar devergoeding die je krijgt. Zorg er voor dat jetenslotte niet meerpremie betaalt dan jeuitbetaald krijgt uit de zorgverzekering.
  • Kijk naar je eigen risico. Is eenfacultatief eigen risico iets voor jou?​

Tip: een collectieve verzekering is niet per definitie de meest goedkope zorgverzekering.Je krijgt namelijk met een grote groep (collega’s) exact hetzelfdepakket. Daardoor kan het goedkoop zijn, maar de kans is zeerklein dat het pakket tevens bij je wensen past.Hierdoor verzeker je al simpelteveel of te weinig. En zo wordt goedkoop uiteindelijkduurkoop. Vergelijk je collectieve verzekering te allen tijdemet niet-collectieve verzekeringen. Zo weet je zeker dat je degoedkopere enmeest voordelige zorgverzekering hebt.

Wat is een combinatiepolis?

Een combinatiepolis lijkt heel erg op eenrestitutiepolis. Je hebt namelijk een vrije zorgkeuze en je kunt overhet algemeen naar alle zorgverleners toe. Dit verschilt alleen perzorgtype. Bijvoorbeeld: je kunt wel naar alleziekenhuizen, maar niet naar alle klinieken. Bij een combinatiepolis heeft de zorgverzekeraarwel contracten afgesloten met zorgverleners. 

Ga je naar een gecontracteerde zorgverlener? Dan krijg jeje rekening 100% uitbetaald. 

Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan krijgje het normale tarief vergoed. Als je zorgverlener eenhoger tarief hanteert, moet je het verschil zelf bijbetalen.

Nadelen combinatiepolis

Ook een combinatiepolis werkt op basis van contracten.zorgverzekeringsmaatschappijen sluiten contracten metzorgverleners. Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan krijg je nietje hele rekening uitbetaald.

De combinatiepolis is duurder dan een natura- ofbudgetpolis. Is de zorgverlener bij jou in de buurt gecontracteerd bij eennatura- of budgetverzekeraar? Dan kan dit ook een goede optievoor je zijn. Check dus te allen tijde van tevoren de contractering.

Zorgverzekering vergelijken

Via onze website vergelijk je de zorgverzekering voor en regel jeogenblikkelijk de voordeligste zorgverzekering voor ,passen bij je situatie. En daarom ben jehier toch? Want zeg nou zelf; het is tochheel stoer om elkemaand wat geld over te houdenvoor andere dingen? Het leven is al duur genoeg!Dat bioscoopje is op deze manier snel verdiend. Leesnu verder om te weten hoe hetoverstappen werkt in .

Welke stappen doorloop je in onze vergelijker enwaar moet je op letten?

In onze zorgvergelijker kun jesnel allezorgverzekeringsmaatschappijen voor vergelijken. Je kunt al in 3 stappen wetenwelke zorgprovider voor je situatie het voordeligstis:

Vul je gegevens in

Filter op jouw wensen en behoeften (Let er goed op datdit je wensen en behoeften zijn voor het zorgtwaalf maanden )

Kies de zorgverzekering

die het betere bijjouw situatie past, en aanmelden maar!

In ons land is iedere burger vereisteen basisverzekering te hebben. In niet alle gevallen tevens gewenstom een aanvullende verzekering te hebben waardoor jemeer zorgkosten vergoed krijgt. Het aanstaande zorgtwaalf maanden zul je wellicht andereuitgaven hebben dan het afgelopen zorgjaar.Misschien weet je van eerder al dat je verstandskiezen erin uit moeten en heb je een een andereaanvullende tandartsverzekering nodig. Dat isnatuurlijknaar, maar als je met onze vergelijker een goede vergelijking maakt, houd je mooigeld over om extra veel dropjes in teslaan!

Scroll naar boven