laagste zorgverzekering

Zorgpremie Fbto

Iedereen in Nederland moet verplicht een zorgverzekering vinden. Eén keer per 12 maanden (tot 1 januari) kun je wisselen van zorgverzekering. Hier helpt je in een paar minuten de betere en voordeligste zorgverzekering te vinden die voldoet aan al je wensen. En het opzeggen van je oude zorgverzekering? Geen zorgen, dat gaat automatisch. Bij onze website kun je meer dan 100 verschillende zorgverzekeringen vergelijken. En niet onbelangrijk: wij geven duidelijk aan wat de verschillen zijn tussen een budgetpolis, een naturapolis en een restitutiepolis.

Kies de bescherming die bij je past

De beste zorgverzekering is fijn, maarniet alleen de premie is belangrijk. Let erop dat je zorgverzekering goed aansluit bij jewensen en dekking biedt voor de zorg die jij nodig hebt (tip:vergelijk je zorgverzekering goed!).Maar let ook op ook dat je jouw niet verzekert voor zorgdie je niet nodig hebt. Bedenk daarom eerst welke dekking jewilt. Hoe meer je verzekert, hoe hoger de premie.

  • Basisverzekering. Dit is voor eenieder wettelijk verplicht. Hiermee zijn alle onkosten voormeteen noodzakelijke geneeskundige hulp (huisarts enziekenhuis) gedekt. Let op: ieder twaalf maandenverandert de bescherming van de basisverzekering.
  • Basisverzekering + aanvullende verzekering. Hebje bijvoorbeeld fysiotherapie, orthodontie of eentandartsverzekering nodig? Dan kun je daarvoor een aanvullende zorgverzekering aangaan. Let wel goed op dat de extra kosten die jebetaalt opweegt tegen kosten die je ongetwijfeld gaat maken.

Ben je op zoek naar eenbepaalde uitbetaling?Bekijk dan ons overzicht vergoedingen .

Goedkoopste zorgverzekering? Hier moet je op letten

Het belangrijkste aan je zorgverzekering is niet de premie,maar dat je zorgverzekering bij jewensen past. Welbeschouwd moet je wel goed naar dekosten van je zorgverzekeringkijken. Om degoedkoopste zorgverzekering te vinden diewel voldoende dekking biedt voor je wensen, kun je daaromhet voordeligste je zorgverzekering vergelijken.

In gaat de maandprijs vanje zorgverzekering waarschijnlijkflink omhoog. Op zoek naar devoordeligste zorgverzekering? 3aanwijzingen om de meest goedkope zorgverzekeringte vinden:

  • Kijk ieder jaar goed naar je zorgwensen en zorg dat je zorgverzekering daarbij past. Goedvergelijken kun je zomaar een tientje maandelijks schelen!
  • Kijk goed naar debetaling die je krijgt. Zorg er voor dat jetoch niet meerkosten betaalt dan jebetaald krijgt uit de zorgverzekering.
  • Kijk naar je eigen risico. Is eenvrijwillig eigen risico iets voor jou?​

Tip: een collectieve verzekering is niet per definitie de goedkoopste zorgverzekering.Je krijgt namelijk met een grote groep (collega’s) precies hetzelfdepakket. Daardoor kan het goedkoop zijn, maar de kans is zeernihil dat het pakket ook bij je wensen past.Hierdoor verzeker je al in enkele stappenteveel of te weinig. En zo wordt goedkoop welbeschouwdduurkoop. Vergelijk je collectieve verzekering te allen tijdemet niet-collectieve verzekeringen. Zo weet je zeker dat je debeste envoordeligste zorgverzekering hebt.

Wat is een combinatiepolis?

Een combinatiepolis lijkt heel erg op eenrestitutiepolis. Je hebt namelijk een vrije zorgkeuze en je kunt in de regel naar alle zorgverleners toe. Dit verschilt alleen perzorgtype. Onder meer: je kunt wel naar alleziekenhuizen, maar niet naar alle klinieken. Bij een combinatiepolis heeft de zorgverzekeraarwel contracten afgesloten met zorgverleners. 

Ga je naar een gecontracteerde zorgverlener? Dan krijg jejouw rekening 100% betaald. 

Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan krijgje het normale tarief vergoed. Als je zorgverlener eenhoger tarief hanteert, moet je het verschil zelf bijbetalen.

Niet altijd hele rekening vergoed

Bij een combinatiepolis kun je er niet zomaar vanuit gaandat je te allen tijde alles uitgekeerdkrijgt. Een aantalverzekeringsmaatschappijen hebben namelijk niet met alle zorgaanbiederseen contract. Als je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat, krijg jealleen het ‘normale’ tarief betaald. Normaal gesproken is dit tarief genoeg om de volledigerekening te dekken. Het kan welbeschouwd voorkomen dat dit niet het situatie is. Als je vooreen zekere behandeling naar een dure kliniek gaat, krijg je hoogstmeestal niet je hele behandelinguitbetaald. Het ‘normale’ tarief is dan lager dan het tariefwat de privékliniek rekent.

Zorgverzekering vergelijken

De zorgverzekering vergelijken. Elk jaar opnieuwberekent de het rijk welkebasiszorg onder het basispakket valt en welke zorgniet meer gedeclareerd wordt door de basisverzekering, zotevens voor . Tijdens Prinsjesdag is bekendgemaakt watde nieuwe dingen inhouden voor aankomend jaar.Lees hier wat je wetel wilt over je zorgverzekeringin .

Scroll naar boven