basis zorgverzekering vergelijken

Zorgpolis Menzis

Iedereen in ons land moet vereist een zorgverzekering afsluiten. Eén maal per twaalf maanden (tot 1 januari) kun je wisselen van zorgverzekering. Hier helpt je in een aantal minuten de slimste en voordeligste zorgverzekering te vinden die voldoet aan al je wensen. En het beëindigen van je oude zorgverzekering? Geen zorgen, dat gaat automatisch. Bij hier kun je meer dan honderd verschillende zorgverzekeringen vergelijken. En ook interessant: wij geven overzichtelijk aan wat de verschillen zijn tussen een budgetpolis, een naturapolis en een restitutiepolis.

Kies de dekking die bij je past

De goedkoopste zorgverzekering is fijn, maarniet alleen de kosten is belangrijk. Let erop dat je zorgverzekering goed aansluit bij jewensen en bescherming biedt voor de zorg die jij nodig hebt (tip:vergelijk je zorgverzekering goed!).Maar let tevens op ook dat je jouw niet verzekert voor zorgdie je niet nodig hebt. Bedenk daarom eerst welke dekking jewilt. Hoe meer je verzekert, hoe hoger de premie.

 • Basisverzekering. Dit is voor eenieder wettelijk verplicht. Hiermee zijn alle kosten voorterstond noodzakelijke medische hulp (huisarts enziekenhuis) gedekt. Let op: ieder twaalf maandenverandert de bescherming van de basisverzekering.
 • Basisverzekering + aanvullende verzekering. Hebje bijvoorbeeld fysiotherapie, orthodontie of eentandartsverzekering nodig? Dan kun je daarvoor een aanvullende zorgverzekering vinden. Let wel goed op dat de extra kosten die jebetaalt opweegt tegen kosten die je ongetwijfeld gaat maken.

Ben je op zoek naar eenspecifieke vergoeding?Bekijk dan ons overzicht tegemoetkomingen .

Laat ons je begeleiden bij het overstappen en zorgverzekeringen vergelijken

De dekking van de basisverzekering verandertjaarlijks: dit bepaalt het kabinet. Het kan tevens zijn dat dedekking van je aanvullende verzekering verandert, je zorgpremiehoger wordt of dat je wensen voor komend kalenderjaar veranderen. Ga je op zoek naar een nieuwe zorgverzekering voor volgend jaar? Dan ben je bij deze website aan het juiste adres. Wijassisteren je met het vergelijken van zorgverzekeringen en zorgverzekeraars.

Ga je overstappen per 1 januari? Denk dan aan de volgendedingen:

 • Pas op dat je niet oververzekerd bent
 • kijk goed naar de gecontracteerde zorgverleners;
 • denk na over de hoogte van je eigen risico.

  Op welk moment moet ik eigen risico betalen?

  Als je kosten maakt die onder het eigen risico vallen,krijg je hiervan een rekening van je zorgverzekeraar. Je betaalt alleen voor dekosten die je gemaakt hebt. Als dit bedrag hoger is dan het eigenrisico van 385 euro, krijg je de overige onkostenuitgekeerd van je zorgverzekeraar. 

  Zorgverzekering vergelijken

  Via deze website vergelijk je de zorgverzekering voor en regel jeonverwijld de meest geschikte zorgverzekering voor ,passen bij jouw situatie. En dat wil jij immers ook? Want zeg nou zelf; het is tochsuper om elkemaand wat salaris over te houdenvoor mooiere dingen? Het leven is al duur genoeg!Die McKroket is op deze wijze gauw verdiend. Leesgauw verder om te weten hoe hetoverstappen in zijn werk gaat in .

  Welke stappen volg je in onze vergelijker enwaar moet je op letten?

  In onze vergelijker voor zorgverzekeringen kun jegemakkelijk allezorgaanbieders voor met elkaar vergelijken. Je kunt al in 3 stappen wetenwelke zorgaanbieder voor jouw situatie het besteis:

  Vul je gegevens in

  Filter op je wensen en behoeften (Let er goed op datdit je wensen en behoeften zijn voor het zorgtwaalf maanden )

  Kies de zorgverzekering

  die het betere bijjouw situatie past, en overstappen maar!

  In Nederland is iedere burger voorgeschreveneen basisverzekering te hebben. Meestal ook voordeligom een aanvullende verzekering af te sluiten waardoor jemeer kosten van zorg terugkrijgt krijgt. Het komende zorgjaar zul je wellicht anderewensen hebben dan het afgelopen zorgjaar.Misschien weet je van tevoren al dat je verstandskiezen erin uit moeten en heb je een extraaanvullende tandartsverzekering nodig. Dat iszekerirritant, maar als je met onze vergelijker goedkiest, houd je een beetjegeld over om extra veel dropjes in tekopen!

Scroll naar boven