laagste zorgverzekering

Zorggids Vgz

Iedereen in Holland moet voorgeschreven een zorgverzekering vinden. Eén keer per twaalf maanden (tot 1 januari) kun je wisselen van zorgverzekering. Deze website helpt je in een aantal minuten de beste en goedkoopste zorgverzekering te vinden die voldoet aan al je wensen. En het afzeggen van je oude zorgverzekering? Geen zorgen, dat gaat automatisch. Bij hier kun je meer dan honderd diverse zorgverzekeringen vergelijken. En niet onbelangrijk: wij geven duidelijk aan wat de verschillen zijn tussen een budgetpolis, een naturapolis en een restitutiepolis.

Tip voor studenten

Voor studerenden geldt in de regel dat ze geen veelomvattende zorgverzekering nodig hebben. jongeren zijn meestal gezond en kunnen daarom veel geld overhouden door alleen een basisverzekering te nemen en te kiezen voor het hoogste eigen risico. Niet alle zorgverzekeraars bieden een speciale studenten zorgverzekering aan. Ga je je zorgverzekering vergelijken? Dan vragen we aan de hand van je geboortedatum automatisch of je student bent. Je ziet dan vanzelf de zorgverzekeringen terug die speciaal voor studerenden zijn (mits deze natuurlijk aansluiten op jouw wensen).

Goedkoopste zorgverzekering? Hier moet je op letten

Het belangrijkste aan je zorgverzekering is niet de maandprijs,maar dat je zorgverzekering bij jewensen past. Tochook moet je wel goed naar dekosten van je zorgverzekeringkijken. Om debestekeus zorgverzekering te vinden diewel voldoende dekking biedt voor je wensen, kun je daaromhet slimste je zorgverzekering vergelijken.

In gaat de maandprijs vanje zorgverzekering waarschijnlijkflink omhoog. Op zoek naar debeste zorgverzekering? 3hints om de voordeligste zorgverzekeringte vinden:

  • Kijk iedere 12maanden goed naar je zorgwensen en zorg dat je zorgverzekering daarbij past. Goedvergelijken kun je zomaar enkele tientjes permaand schelen!
  • Kijk goed naar debetaling die je krijgt. Zorg er voor dat jeimmers niet meerkosten betaalt dan jevergoed krijgt uit de zorgverzekering.
  • Kijk naar je eigen risico. Is eenfacultatief eigen risico iets voor jou?​

Tip: een collectieve verzekering is niet per definitie de goedkoopste zorgverzekering.Je krijgt namelijk met een grote groep (collega’s) exact hetzelfdepakket. Hierdoor kan het goedkoop zijn, maar de kans is zeernihil dat het pakket ook bij je wensen past.Hierdoor verzeker je al simpelteveel of te weinig. En zo wordt goedkoop immersduurkoop. Vergelijk je collectieve verzekering te allen tijdemet niet-collectieve verzekeringen. Zo weet je zeker dat je degoedkopere envoordeligste zorgverzekering hebt.

Hoe over het algemeen betaal je het eigen risico?

Het totale eigen risico betaal je maar 1 keer perkalenderjaar. Dit kan in 1 grotebetaling zijn, maar tevens in meer dan een kleine.Het hangt helemaal af van wat voor kosten jemaakt. In beide gevallen start op 1 januari van het 12maanden erop de teller weer opnieuw. 

Rekening van zorgverzekeringsmaatschappij soms verlaat

Je betaalt nooit meteen in het ziekenhuis, maar je krijgt de rekening van jezorgverzekeraar. In sommige gevallen kandit best lang duren. Je zorgverzekeraar isnamelijk afhankelijk van de snelheid van de zorgverlener waar je geweest bent.Als ze er onder andere in het ziekenhuis lang over doenom de rekening naar de verzekeringsmaatschappij te sturen, duurthet tevens lang voorafgaand deverzekeraar de rekening naar jou stuurt. Dit kansoms wel een twaalf maanden duren.

Wat als ik het eigen risico niet kan betalen?

Je bent voorgeschreven het eigenrisico te betalen als je kosten maakt die daaronder vallen. Hier kunje niet onderuit. Als je moeite hebt om dit bedrag te betalen, kun je bij je zorgverzekeringsmaatschappijeen betalingsregeling vragen. Bij niet allezorgverzekeraars kun je tevens vantevoren een betalingsregeling afspreken. Als je bijvoorbeeldmedicijnen gebruikt en je weet al zeker dat je jouw eigen risico op gaatmaken, kan dit verstandig zijn. Het eigen risico afkopenof meeverzekeren kan helaas niet.

Het vrijwillig eigen risico

Naast het verplicht eigenrisico is er tevens een facultatief eigen risico. Als jehiervoor kiest, komt dat bedrag bovenop je voorgeschreveneigen risico. Je kunt je eigen risico hiermee vrijwillig verhogentot ten hoogste 875 euro. In ruil hiervoor krijg je korting op jepremie. 

Let op! Als je voor een vrijwillig eigenrisico kiest, betaal je wel meer als je gebruikmaakt van zorg uit de basisverzekering.Denk hier dus goed over na.

Waarvoor geldt het facultatief eigen risico?

Het facultatief eigen risico geldt voordezelfde zorgkosten als het verplicht eigenrisico. Dus alleen voor kosten die onder de basisverzekering vallen.Tevens bij het facultatief eigen risico heb je niets met deaanvullende verzekering te maken.

Zorgverzekering vergelijken

Via onze website vergelijk je de zorgverzekering voor en regel jestantepede de meest geschikte zorgverzekering voor ,opjou geval aangepast. En dat wil toch iedereen? Want zeg nou zelf; het is welbeschouwdheerlijk om regelmatig wat euro’s over te houdenvoor mooiere dingen? Het leven is al duur genoeg!Die lunch bijdie leuke lunchroom is op deze manier snel verdiend. Leessnel verder om erachter te komen hoe hetoverstappen in zijn werk gaat in .

Welke stappen zet je in onze vergelijker enwaar moet je op letten?

In onze vergelijker voor zorgverzekeringen kun jegemakkelijk allezorgaanbieders voor met elkaar vergelijken. Je kunt al in drie stappen wetenwelke zorgprovider voor jouw gezin degoedkopere keusis:

Vul je gegevens in

Filter op je wensen en behoeften (Let er goed op datdit je wensen en behoeften zijn voor het zorgtwaalf maanden )

Kies de zorgverzekering

die het slimste bijjouw situatie past, en afsluiten maar!

In Nederland is iedere burger voorgeschreveneen basisverzekering te hebben. Voor velen is het vaak tevens gewenstom een aanvullende verzekering af te sluiten waarmee jeandere zorgkosten vergoed krijgt. Het komende zorgjaar zul je wellicht anderewensen hebben dan het afgelopen zorgjaar.Misschien weet je van tevoren al dat je verstandskiezen erin uit moeten en heb je een uitgebreideaanvullende tandartsverzekering nodig. Dat isvanzelfsprekendvervelend, maar als je met onze vergelijker overstapt, houd je mooigeld over om extra veel snoep in teslaan!

Scroll naar boven