basis zorgverzekering vergelijken

Zorg Unive

Weet u zeker dat uw zorgverzekering wel helemaal bij uw geval past? De kans is namelijk groot dat u nu voor zaken verzekerd bent, waar u volledig geen behoefte aan heeft. Terwijl u er wél premie voor betaalt.

Een zorgverzekering bestaat in de regel uit de verplichte basisverzekering en aanvullende dekkingen. Die kunnen zeer uiteenlopend zijn. Het is dan ook lastig om een goede vergelijking van zorgverzekeringen te maken.

Tip voor studenten

Voor jongeren geldt in de regel dat ze geen uitgebreide zorgverzekering nodig hebben. jongeren zijn vaak gezond en kunnen daarom veel uitsparen door alleen een basisverzekering te nemen en te kiezen voor het maximale eigen risico. Sommige zorgverzekeringsmaatschappijen bieden een speciale jongeren zorgverzekering aan. Ga je je zorgverzekering vergelijken? Dan vragen we aan de hand van je geboortedatum automatisch of je student bent. Je ziet dan vanzelf de zorgverzekeringen terug die speciaal voor jongeren zijn (mits deze allicht aansluiten op jouw wensen).

Laat ons je helpen bij het overstappen en zorgverzekeringen vergelijken

De bescherming van de basisverzekering verandert jaarlijks: dit bepaalt het kabinet. Het kan tevens zijn dat de dekking van je aanvullende verzekering verandert, je zorgpremie hoger wordt of dat je wensen voor komend twaalf maanden veranderen. Ga je op zoek naar een nieuwe zorgverzekering voor volgend jaar? Dan ben je bij hier aan het juiste adres. Wij assisteren je met het vergelijken van zorgverzekeringen en zorgverzekeraars.

Ga je overstappen per 1 januari? Denk dan aan de volgende dingen:

 • Pas op dat je niet overgedekt bent
 • kijk goed naar de gecontracteerde zorgverleners;
 • denk na over de hoogte van je eigen risico.

  Wat is een combinatiepolis?

  Een combinatiepolis lijkt heel erg op een restitutiepolis. Je hebt namelijk een vrije zorgkeuze en je kunt over het algemeen naar alle zorgverleners toe. Dit verschilt alleen per zorgtype. Bijvoorbeeld: je kunt wel naar alle ziekenhuizen, maar niet naar alle klinieken. Bij een combinatiepolis heeft de zorgverzekeraar wel contracten afgesloten met zorgverleners. 

  Ga je naar een gecontracteerde zorgverlener? Dan krijg je jouw rekening 100% vergoed. 

  Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan krijg je het normale tarief uitbetaald. Als je zorgverlener een hoger tarief hanteert, moet je het verschil zelf bijbetalen.

  Niet te allen tijde hele rekening uitbetaald

  Bij een combinatiepolis kun je er niet zomaar vanuit gaan dat je immer alles uitbetaald krijgt. Enkele verzekeringsmaatschappijen hebben namelijk niet met alle zorgverzekeraars een contract. Als je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat, krijg je alleen het ‘normale’ tarief uitbetaald. Meestal is dit tarief genoeg om de volledige rekening te dekken. Het kan toch voorkomen dat dit niet het geval is. Als je voor een bepaalde behandeling naar een dure kliniek gaat, krijg je hoogstmeestal niet je hele behandeling betaald. Het ‘normale’ tarief is dan lager dan het tarief wat de privékliniek rekent.

  Zorgverzekering vergelijken

  Via onze website vergelijk je de zorgverzekering voor en regel je meteen de voordeligste zorgverzekering voor , passen bij jouw situatie. En daarom ben je hier toch? Want zeg nou zelf; het is op de keper beschouwd cool om elke maand wat euro’s over te houden voor mooiere dingen? Het leven is al duur genoeg! Die lunch bij die leuke lunchroom is op deze wijze gauw verdiend. Lees gauw verder om erachter te komen hoe het overstappen in zijn werk gaat in .

  Welke stappen doorloop je in onze vergelijker en waar moet je op letten?

  In onze zorgvergelijker kun je simpel alle zorgverzekeringsmaatschappijen voor met elkaar vergelijken. Je kunt al in 3 stappen weten welke zorgaanbieder voor jouw gezin het voordeligst is:

  Vul je gegevens in

  Filter op jouw wensen en behoeften (Let er goed op dat dit je wensen en behoeften zijn voor het zorgtwaalf maanden )

  Kies de zorgverzekering

  die het betere bij jouw situatie past, en overstappen maar!

  In ons land is iedere burger voorgeschreven een basisverzekering te hebben. In niet alle gevallen ook gewenst om een aanvullende verzekering af te sluiten waarmee je andere uitgaven aan zorg terug krijgt krijgt. Het aanstaande zorgjaar zul je wellicht andere uitgaven hebben dan het afgelopen zorgjaar. Misschien weet je van eerder al dat je verstandskiezen er in uit moeten en heb je een extra aanvullende tandartsverzekering nodig. Dat is zeker irritant, maar als je met onze vergelijker overstapt, houd je een beetje geld over om extra veel snoep in te slaan!