allergoedkoopste zorgverzekering

Prijzen Zorgverzekering

Weet u zeker dat uw zorgverzekering wel compleet bij uw situatie past? Er is namelijk een kans dat u nu voor zaken verzekerd bent, waar u helemaal geen behoefte aan heeft. Terwijl u er wél kosten voor betaalt.

Een zorgverzekering bestaat in het algemeen uit de verplichte basisverzekering en aanvullende dekkingen. Die kunnen zeer uiteenlopend zijn. Het is dan ook lastig om een goede vergelijking van zorgverzekeringen te maken.

Zorgverzekering vergelijken en tijd geld besparen

Bij deze website vind je eenvoudig en easy de meest geschikte zorgverzekering bij jouw wensen. Hoe dat werkt? Heel duidelijk: we stellen je meerdere vragen over je geval en wat jij van betekenis vindt. Onder andere of je onkosten verwacht voor de tandarts of fysiotherapeut. En of je het van invloed vindt dat je bij bepaalde zorgverleners terecht kunt zonder bij te betalen. Zo kunnen wij voor jou de zorgverzekering vergelijken en selecteren die exact bij je wensen past. In ons overzicht zie je dan welke verzekeringen dat zijn. Je kunt ze simpel met elkaar vergelijken, naast elkaar zetten of dieper in de polisvoorwaarden van de bescherming duiken. Meestal kunnen we je tevens nog een betere prijs geven dan de andere prijsvergelijkers van zorgverzekeringen. De voordeligste en meest geschikte zorgverzekering gevonden? Dan kun je die onverwijld via ons aan gaan. Binnen een paar minuten is alles online geregeld voor je nieuwe ziektekostenverzekering.

Laat ons je helpen bij het overstappen en zorgverzekeringen vergelijken

De dekking van de basisverzekering verandert jaarlijks: dit bepaalt het kabinet. Het kan tevens zijn dat de dekking van je aanvullende verzekering verandert, je zorgkosten hoger wordt of dat je wensen voor komend jaar veranderen. Ga je op zoek naar een nieuwe zorgverzekering voor volgend jaar? Dan ben je bij deze website aan het juiste adres. Wij begeleiden je met het vergelijken van zorgverzekeringen en zorgverzekeraars.

Ga je overstappen per 1 januari? Denk dan aan de volgende dingen:

 • Pas op dat je niet overgedekt bent
 • kijk goed naar de gecontracteerde zorgverleners;
 • denk na over de hoogte van je eigen risico.

  Wat is een naturapolis?

  Heb je een naturapolis? Dan moet je goed kijken naar de contracten die je zorgverzekeraar met zorgverleners heeft afgesloten. Als je bijvoorbeeld naar een zorgverlener gaat die niet-gecontracteerd is, vergoedt de verzekeringsmaatschappij de rekening niet helemaal. Meestal moet je dan 20% van de onkosten zelf betalen. verzekeraars met een naturapolis hebben gelukkig meestal een groot aanbod aan gecontracteerde zorgverleners.

  Nadelen naturapolis

  Nadeel van een naturapolis is dat je gebonden bent aan de zorgaanbieders waar je verzekeringsmaatschappij een contract mee heeft afgesloten. Als je bijvoorbeeld naar een ander ziekenhuis wilt gaan dan moet je een deel van de kosten zelf betalen, bij een ziekenhuisopname kan dit bedrag flink oplopen. Dit geldt niet voor spoedeisende hulp, dan kun je wel altijd naar het ziekenhuis van je keus.

  In onze vergelijking geven wij aan of je vrije zorgkeuze hebt. Op welk moment bij de verzekeringsmaatschappij van je mogelijkheid een kruisje ziet staan dan betekent dit dat je niet te allen tijde naar het ziekenhuis van je optie kan. Kijk dan verder bij de details om te zien welke zorgaanbieders gecontracteerd zijn en welke niet. 

  Zorgverzekeringen vergelijken: waarom is het handig?

  Je kunt ieder jaar een aardig geldbedrag besparen op je zorgverzekering als je een kort moment de tijd neemt om een vergelijking te maken. Het fijne van onze zorgvergelijker is dat deze onafhankelijk is. Dit betekent dat de aanwezige zorgverzekeraars met elkaar worden vergeleken, en dat je zelf kunt berekenen wat het ideale bij je gezin past. Weet je misschien al dat je het komende zorgjaar fysiotherapie nodig hebt, dan kun je dit aanvinken in onze filters.

  iedereen in Nederland is vereist een zorgverzekering af te sluiten. Daarom is het interessant dat je goed nadenkt over jouw wensen alvorens je een zorgverzekering gaat afsluiten. Je kunt toch , in de meeste gevallen, niet tussendoor overstappen. Dit kan maar één maal per jaar, vanaf half november tot januari. Er zijn wel uitsluitingen. Bijvoorbeeld als je 18 jaar wordt, als je gaat scheiden of als je uit het buitenland komt. Bij sommige zorgverzekeringsmaatschappijen geldt een afwijking. Bijvoorbeeld bij OHRA en Delta Lloyd kon je in een tijdje geleden één keer je zorgverzekering tussendoor met zekere redenen wijzigen.

  Welke polis moet je kiezen in ?

  Er bestaan momenteel drie typen zorgpolissen in de basisverzekering:

  1. Budgetpolis
  2. Naturapolis
  3. Restitutiepolis

  Maar wat is het verschil? Bij de ene polis kun je terecht bij alle zorgverleners, bij de andere polis is dit een gelimiteerde hoeveelheid. Lees hieronder alles over de 3 soorten typen die in je basispakket zitten.

  Polissen in het basispakket

  Budgetpolis: Niet iedere zorgverzekeraar biedt een budgetpolis. Een aantal grote zorgverzekeraars wel. In het algemeen is bij deze polis de maandprijs het laagst, maar het aantal zorgaanbieders waaruit je kan kiezen beperkter. Het nadeel van dit is dat als je naar niet-gecontracteerde zorgbedrijven gaat, je extra moet bijbetalen voor de zorg. De extra kosten die je zelf bij moet betalen lopen soms wel op tot meer dan 50%. Het is dus het overdenken waard om de zorgpolis door te nemen voorafgaand je een budgetpolis aangaat in je basisverzekering. Het handige is wel dat deze polis niet duur is. Je wordt echter wel beperkt in je mogelijkheden bij het kiezen van een zorgaanbieder

  Naturapolis: Als je een naturapolis afsluit word je zorg gelijk door de zorgverzekeraar betaald. Je kunt alleen terecht bij een gecontracteerde zorgaanbieder voor planbare zorg. Er is een zeer volwaardig aanbod aan zorgaanbieder. Check wel immer even de polisvoorwaarden en of jouw zorgaanbieder erbij staat zodat je zeker weet dat je zorgkosten hier worden vergoed. De naturapolis is in verhouding iets minder goedkoop dan de budgetpolis, maar je krijgt daar dan wel wat zorgspecialisten voor terug.

  Restitutiepolis: Wil je bij elke zorgverleners terecht kunnen voor zorg? ook al heeft je zorgverzekeraar geen contract met de zorgbedrijf, je kunt altijd overal terecht en de uitgaven worden in de meeste gevallen terug betaald (op basis van marktconforme tarieven). Het kan wel gebeuren dat je soms in 1ste instantie de uitgaven zelf moet voorschieten en dat je daarna je zorgkosten terug krijgt. Door de vrijheid in kiezen van een restitutiepolis heb je vrije zorgkeuze. Desalniettemin is het geen voordelige zorgverzekering want je betaalt de hoogste kosten van de drie soorten polissen.

  Maak je geen zorgen: wat voor type polis je ook bestelt, je kunt te allen tijde bij alle zorgaanbieders terecht. De kosten worden soms niet immer vergoed. Heb je eerste hulp nodig? Dan geldt deze regeling niet. Je kunt te allen tijde bij ieder ziekenhuis en zorgbedrijf terecht zonder niet verwachte onkosten bij een restitutiepolis.

  Heb ik een aanvullende verzekering in nodig?

  Of je in een aanvullende verzekering nodig hebt ligt volledig aan jouw situatie. Niet alle zieken hebben een aanvullende verzekering nodig. Wel is het over het algemeenregelmatig handig, omdat aanvullende verzekeringen een zorgvraag dekken die niet in het basispakket is meegenomen. De aanvullende verzekering is in contrast met de basisverzekering niet verplicht. Als je weet dat je komend zorg12 maanden onkosten zult maken voor de zorgverzekering is het vaak wel slim een aanvullende verzekering hiervoor af te sluiten. Zo ben je voor de meeste kosten beschermd. Kijk eerst wel goed voor je gezinsleden na of de vergoedingen afwegen tegen de maandprijs die je ervoor gaat afdragen.

  Wat is het verschil tussen het verplicht- en het vrijwillig eigen risico?

  Naast het verplichte eigen risico bestaat er tevens een vrijwillig eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt altijd in september op Prinsjesdag opnieuw vastgesteld. Op welk moment je zorg nodig hebt kan het zijn dat enkele kosten in je eigen risico vallen. Als dit zo is hoor je dat van je zorgverzekeraar. Wanneer geldt het verplicht eigen risico? Je eigen risico geldt voor de basisverzekering en verzekerden vanaf 18 12 maanden of ouder. Je kunt naast het voorgeschreven eigen risico tevens kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Hiervan kun je de hoogte zelf bepalen met een maximum van €500,-. Hoe hoger je eigen risico, hoe minder je voor je premie betaalt.

  Je eigen risico geldt voor enkele dingen. Deze worden dus niet volledig uitbetaald door je basisverzekering:

  • Met ambulance naar ziekenhuis
  • Bloed prikken
  • Medicamenten
  • Nacht in het ziekenhuis
  • Operatie door een chirurg of arts
  • Fysiotherapie

  Voor welke zorg betaal ik geen eigen risico?

  • De rekening van de huisarts
  • Kraamzorg
  • Tandardskosten bij minderjarigen
  • Verzekerden onder de 18 jaar
  • schadeloosstellingen vanuit de aanvullende verzekering
  • Wijkverpleging
  • Hulpmiddelen in bruikleen van bijvoorbeeld thuiszorg
  • Zorg van bepaalde chronische ziekten

  Waarom is het belangrijk je zorgverzekering ieder jaar te vergelijken?

  Vanaf half november heeft Nederlander weer twee maanden de tijd om over te stappen van zorgverzekering. Dit is een ieder kalenderjaar het moment om je huidige zorgverzekering door te lichten en misschien te kiezen voor een zorgverzekering met een beter pakket. Met de zorgvergelijker van Juistvoorjouzorgverzekering.nl vergelijk je zorgverzekeringen en kun je kijken naar de polisvoorwaarden van een betere zorgverzekering passend bij jouw situatie. De zorgverzekeringen kun je vergelijken op onderstaande kenmerken:

  • Prijs
  • bescherming (van bijv. fysiotherapie)
  • Voorwaarden
  • Vrije- of beperkte zorgkeuze
  • Gecontracteerde zorg

  Kies de slimste zorgverzekering voor je persoonlijke situatie

  Omdat je niet elk jaar dezelfde zorgvraag hebt is het verstandig je zorgverzekering ieder jaar eens onder de loep te nemen. Ben je onder andere van plan in het nieuwe zorgjaar een beugel te nemen, meer naar de fysiotherapeut te gaan of wil je gebruik gaan maken van alternatieve geneeswijzen? Het is van belang ieder kalenderjaar opnieuw stil te staan bij je wensen en zorgbehoeften. Het voordeel van ieder kalenderjaar opnieuw zorgverzekeringen vergelijken:

  • over het algemeen voordeliger dan via je werkgever
  •  easy vergelijken op kosten én dekking
  • 14 dagen bedenktijd
  • Zorgverzekeringen vergelijken