goedkoopste basis zorgverzekering

Menzis Zorgpremie

Weet u zeker dat uw zorgverzekeringwel helemaal bij uw situatie past? De kans is namelijk groot dat u nu voor zaken verzekerdbent, waar u volledig geen behoefte aan heeft. Terwijl u erwél maandprijs voor betaalt.

Een zorgverzekeringbestaat in het algemeen uit deverplichte basisverzekering en aanvullende dekkingen. Die kunnen zeeruiteenlopend zijn. Het is dan ook lastig om een goede vergelijking vanzorgverzekeringen te maken.

Kies de bescherming die bij je past

De voordeligste zorgverzekering is fijn, maarniet alleen de premie is belangrijk. Let erop dat je zorgverzekering goed aansluit bij jewensen en bescherming biedt voor de zorg die jij nodig hebt (tip:vergelijk je zorgverzekering goed!).Maar let tevens op tevens dat je je niet verzekert voor zorgdie je niet nodig hebt. Bedenk daarom eerst welke dekking jewilt. Hoe meer je verzekert, hoe hoger de premie.

 • Basisverzekering. Dit is voor eenieder wettelijk verplicht. Hiermee zijn alle onkosten vooracuut noodzakelijke medische hulp (huisarts enziekenhuis) gedekt. Let op: ieder jaarverandert de bescherming van de basisverzekering.
 • Basisverzekering + aanvullende verzekering. Hebje onder meer fysiotherapie, orthodontie of eentandartsverzekering nodig? Dan kun je daarvoor een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Let wel goed op dat de extra premie die jebetaalt opweegt tegen kosten die je zeker weten gaat maken.

Ben je op zoek naar eenbepaalde betaling?Bekijk dan ons overzicht vergoedingen .

Laat ons je helpen bij het overstappen en zorgverzekeringen vergelijken

De bescherming van de basisverzekering verandertjaarlijks: dit bepaalt het kabinet. Het kan ook zijn dat dedekking van je aanvullende verzekering verandert, je zorgkostenhoger wordt of dat je wensen voor komend twaalfmaanden veranderen. Ga je op zoek naar een nieuwe zorgverzekering voor volgend jaar? Dan ben je bij onzewebsite aan het juiste adres. Wijassisteren je met het vergelijken van zorgverzekeringen en zorgverzekeraars.

Ga je overstappen per 1 januari? Denk dan aan de volgendedingen:

 • Pas op dat je niet overgedekt bent
 • kijk goed naar de gecontracteerde zorgverleners;
 • denk na over de hoogte van je eigen risico.

  Wat is een combinatiepolis?

  Een combinatiepolis lijkt heel erg op eenrestitutiepolis. Je hebt namelijk een vrije zorgkeuze en je kunt meestal naar alle zorgverleners toe. Dit verschilt alleen perzorgtype. Onder andere: je kunt wel naar alleziekenhuizen, maar niet naar alle klinieken. Bij een combinatiepolis heeft de zorgverzekeringsmaatschappijwel contracten afgesloten met zorgverleners. 

  Ga je naar een gecontracteerde zorgverlener? Dan krijg jeje rekening 100% uitbetaald. 

  Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan krijgje het normale tarief vergoed. Als je zorgverlener eenhoger tarief hanteert, moet je het verschil zelf bijbetalen.

  Nadelen combinatiepolis

  Ook een combinatiepolis werkt op basis van contracten.zorgverzekeringsmaatschappijen sluiten contracten metzorgverleners. Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan krijg je nietje hele rekening uitbetaald.

  De combinatiepolis is duurder dan een natura- ofbudgetpolis. Is de zorgverlener bij jou in de buurt gecontracteerd bij eennatura- of budgetverzekeraar? Dan kan dit ook een goede keusvoor je zijn. Check dus te allen tijde van tevoren de contractering.

  Zorgverzekering vergelijken

  Via onze website vergelijk je de zorgverzekering voor en regel jeonverwijld de voordeligste zorgverzekering voor ,op jouw wensen en behoeften afgestemd. En dat wil jij toch ook? Want zeg nou zelf; het is uiteindelijkfijn om elkemaand wat inkomen over te houdenvoor leuke dingen? Het leven is al duur genoeg!Die lunch bijdie leuke lunchroom is op deze manier snel verdiend. Leesgauw verder om te weten te komen hoe hetoverstappen werkt in .

  Welke stappen zet je in onze vergelijker enwaar moet je op letten?

  In onze zorgvergelijker kun jeeenvoudig allezorgaanbieders voor vergelijken. Je kunt al in 3 stappen wetenwelke zorgaanbieder voor je situatie debetere keusis:

  Vul je gegevens in

  Filter op jouw wensen en behoeften (Let er goed op datdit je wensen en behoeften zijn voor het zorgkalenderjaar )

  Kies de zorgverzekering

  die het goedkopere bijjouw gezin past, en aanmelden maar!

  In Nederland is iedere burger vereisteen basisverzekering af te sluiten. over hetalgemeen is het tevens verstandigom een aanvullende verzekering af te sluiten waardoor jeextra uitgaven aan zorg vergoed krijgt. Het komende zorgkalenderjaar zul je misschien anderekosten hebben dan het afgelopen zorgjaar.Wellicht weet je van tevoren al dat je verstandskiezen erin uit moeten en heb je een extraaanvullende tandartsverzekering nodig. Dat isallichtirritant, maar als je met onze vergelijker goedkiest, houd je mooigeld over om extra veel dropjes in teslaan!

Scroll naar boven