nieuwe zorgverzekering afsluiten

Aanmelden Zorgverzekering

Iedereen in ons land moet voorgeschreven een zorgverzekering afsluiten. Eén maal per jaar (tot 1 januari) kun je wisselen van zorgverzekering. Onze website helpt je in enkele minuten de beste en voordeligste zorgverzekering te vinden die voldoet aan al je wensen. En het opzeggen van je oude zorgverzekering? Geen zorgen, dat gaat automatisch. Bij onze website kun je meer dan honderd diverse zorgverzekeringen vergelijken. En ook interessant: wij geven handig aan wat de verschillen zijn tussen een budgetpolis, een naturapolis en een restitutiepolis.

Kies de bescherming die bij je past

De beste zorgverzekering is fijn, maarniet alleen de premie is belangrijk. Let erop dat je zorgverzekering goed aansluit bij jewensen en dekking biedt voor de zorg die jij nodig hebt (tip:vergelijk je zorgverzekering goed!).Maar let ook op tevens dat je je niet verzekert voor zorgdie je niet nodig hebt. Bedenk daarom eerst welke dekking jewilt. Hoe meer je verzekert, hoe hoger de premie.

  • Basisverzekering. Dit is voor eenieder wettelijk verplicht. Hiermee zijn alle onkosten voorterstond noodzakelijke geneeskundige hulp (huisarts enziekenhuis) gedekt. Let op: ieder jaarverandert de bescherming van de basisverzekering.
  • Basisverzekering + aanvullende verzekering. Hebje bijvoorbeeld fysiotherapie, orthodontie of eentandartsverzekering nodig? Dan kun je daarvoor een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Let wel goed op dat de extra kosten die jebetaalt opweegt tegen kosten die je zondertwijfel gaat maken.

Ben je op zoek naar eenexpliciete betaling?Bekijk dan ons overzicht vergoedingen .

Tussentijds overstappen

Het wisselen van zorgverzekeringkan normaal gesproken 1 keer per jaar: per 1 januari. Insommige situaties mag je weltussentijds wisselen van zorgverzekering.Onder meer als je:

  • 18 12 maandenwordt
  • (terug) komt uit het buitenland
  • uit een militair dienstverband komt
  • je zorgcollectief wordt beëindigd
  • je gaat scheiden
  • polisvoorwaardentussentijds nadelig wijzigen
  • nog geen zorgverzekeringhebt

Is dit van toepassing op jou? Dan kun je op dit momentalsnog van zorgverzekeringoverstappen of een nieuwe zorgverzekeringaan gaan. Je bent namelijk wettelijkgeboden om ten minste een basisverzekering te hebben. Vergelijkimmer even: dan weet je zeker dat je de beste enmeest goedkope zorgverzekering vindt. Ga simpel je zorgverzekeringenvergelijken en ontdek of overstappen nuttigis voor jou.

Wat is een naturapolis?

Heb je een naturapolis? Dan moet je goed kijken naar decontracten die je zorgverzekeraar met zorgverlenersheeft afgesloten. Als je onder meer naar eenzorgverlener gaat die niet-gecontracteerd is, betaalt deverzekeringsmaatschappij de rekening niet helemaal.Vaak moet je dan 20% van deonkosten zelf betalen. verzekeringsmaatschappijen meteen naturapolis hebben gelukkig in de regel eengroot aanbod aan gecontracteerde zorgverleners.

Hoe werkt een naturapolis?

Moet je naar het ziekenhuis of een andere zorgverlener?Dan vergoedt je zorgverzekeringsmaatschappij deonkosten alleen als je naar een gecontracteerde zorgverlener gaat.Kies je voor een zorgaanbieder waar de zorgverzekeraargeen overeenkomst mee heeft? Dan moet je in de regel een deel van de kostenzelf betalen. Dit is over het algemeen 20% van dehele rekening.

Zorgverzekering vergelijken

De zorgverzekering vergelijken. Ieder jaar opnieuwbepaalt de ministers welkebasiszorg onder het basispakket valt en welke zorgniet meer vergoed wordt door de basisverzekering, zoook voor . Ten tijde van Prinsjesdag is bekend geworden watde nieuwe dingen inhouden voor aankomend 12 maanden.Lees hier wat je wetel wilt over je zorgverzekeringin .

Scroll naar boven